Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ιερατικό Συνέδριο Ύδρας

Ier_12 Ier_11
Ier_06 Ier_07
Ier_13 Ier_21
Ier_25 Ier_26
 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την 21η Ιουνίου  ε.έ εις την υπερσύγχρονον συνεδριακήν αίθουσαν του Ἱερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας το Γενικόν  Ιερατικόν Συνέδριον της Ιεράς ημών Μητροπόλεως, υπό την πεφωτισμένην προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ.
Την  πρωίαν ε.έ ετελέσθη εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου  Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών, κατά την διάρκεια της οποίας ομίλησε ο Ιεροκήρυξ  Αρχμ. π. Γρηγόριος Νανακούδης. Εν συνεχεία παρετέθη πρωϊνόν εις την Τραπεζαρίαν.
 Το Συνέδριο ξεκίνησε με την  προσλαλιά του Γ.Α.Ε π. Ακινδύνου, εν συνεχεία  ο χαιρετισμός των συνέδρων υπό του Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη και η επίσημος έναρξις των εργασιών του συνεδρίου υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ 
Το θέμα της Α΄ Εισηγήσεως: «Το μυστήριο του Βαπτίσματος –Θεολογική και τελετουργική προσέγγιση, Ποιμαντική αντιμετώπισις παρεκκλίσεων κατά την τέλεσν» ανέπτυξε ο  Λειτουργιολόγος και Δρ. Θ Αιδεσιμολ. Πρωτ.π. Θεμιστοκλής   Χριστοδούλου.  
Ακολούθησε συζήτηση σε θεολογικά και πρακτικά θέματα του μυστηρίου του Βαπτίσματος.
Το θέμα της Β΄ Εισηγήσεως: «Θεολογικά και Ποιμαντικά βήματα του Γάμου. Ποιμαντική αντιμετώπισις παρεκκλίσεων κατά την τέλεσιν» ανέπτυξε ο Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης Αιδεσιμολ. πρωτ. π. Κωνσταντίνος Καραϊσαρίδης.
 Οι σύνεδροι συζήτησαν περί των ως άνω θεμάτων και ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε πως θα αφιερωθούν τα επόμενα γραπτά κηρύγματα της Ι. Μητροπόλεως εις τα δύο μυστήρια ( Βάπτιση-Γάμος).  Απεύθυνε  παραινέσεις προς όλους τούς κληρικούς κλείνοντας με συμπεράσματα και με τις πατρικές ευχές Του, το  Γενικό Ιερατικό συνέδριο.
Τέλος, μετά το πέρας των εργασιών παρετέθη  γεύμα, ενώ οι σύνεδροι έλαβον από τον Σεβασμιώτατο ως ευλογία επίκαιρα βιβλία ποιμαντικού περιεχομένου, ως και τον Τιμητικόν Τόμον «ΚΑΝΙΣΚΙΟΝ». Ομάδα εργασίας ετοιμάζει και θα ανακοινώσει εντός ολίγων ημερών τα πορίσματα του Συνεδρίου.
 
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ